Econocom-aandeelhouders stemmen over eindejaarscadeau

In Tokio en Frankfurt waren ze gisteren al aan hun laatste handelsdag toe. Euronext en Londen houden het vandaag nog op een half dagje, in New York wordt de laatste dag dan weer tot het gaatje volgemaakt. De aandeelhouders van Econocom stemmen over de vernietiging van een stevig pak aandelen.

In Tokio en Frankfurt waren ze gisteren al aan hun laatste handelsdag toe. Euronext en Londen houden het vandaag nog op een half dagje, in New York wordt de laatste dag dan weer tot het gaatje volgemaakt.

De meeste Europese aandelenindexen moesten gisteren wat omlaag, maar blijven wel op jaarwinsten afkoersen die we in vier jaar niet meer gezien hebben. De Dax in Frankfurt rondde alvast af met een jaarwinst van ruim 25 procent. In Tokio werd afgesloten met een dagwinst van 0,7 procent voor de Nikkei, en een jaarwinst van liefst 56,7 procent, met dank aan de Abenomics die een eind maakte aan de al te sterke yen en de binnenlandse vraag aanwakkerde.

Ook Wall Street sluit een florissant jaar af. In het algemeen zat er op de voorlaatste handelsdag op Wall Street relatief weinig beweging in de koersen. De indexen eindigden zo goed als stabiel: Dow Jones Index +0,16 procent, S&P 500 -0,02 procent en Nasdaq Composite -0,06 procent. Desondanks wordt het jaar morgen afgesloten met zeer mooie jaarwinsten. Zo stevent bijvoorbeeld de S&P500 af op de grootste jaarwinst sinds 1997, van een kleine 30 procent.

Vandaag staan in de VS nog huizencijfers op de agenda (de Case-Shiller-index) en het cijfer van de Conference Board over het consumentenvertrouwen. Het cijfer van de 'hangende' huizenverkopen dat gisteren gepubliceerd werd, viel tegen.

In eigen land roept Econocom zijn aandeelhouders samen voor een bijzondere algemene vergadering. Daar moet worden gestemd over de vraag of de IT-dienstengroep ruim 6 miljoen eigen aandelen die ze zelf in portefeuille heeft, goed voor 5,3 procent van het kapitaal, mag vernietigen. Stemmen de aandeelhouders daarmee in, dan krikt dat de winst per aandeel verder op. In 2012 vernietigde Econocom ook al bijna 8 procent van zijn aandelen in omloop.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud