Een explosieve beleggerscocktail

De Europese beurzen zijn de week slecht begonnen. Alle Europese beurzen gingen afgetekend lager, nadat de Griekse regering zondag in het parlement bevestigde zich tegen de Europese besparingspolitiek te zullen blijven verzetten. Dat wakker de angst voor een Grexit weer aan. De Bel20 verloor meer dan een procent. Alleen Solvay eindigde in het groen. 

Op de brede markt liep maandag groentebedrijf Greenyard Foods in de kijker. Beleggers zien wel brood in een potentiële deal die eigenaar Hein Deprez voor ogen heeft. Die zou onderzoeken of hij zijn ander bedrijf, Univeg, kan samenvoegen met Greenyard Foods. Daarmee zou een gigant ontstaan die wereldwijd een slordige 7.000 werknemers telt en een omzet van 3,7 miljard euro draait.

Dinsdag trekt het Belgische resultatenseizoen zich iets steviger op gang. Aan de beurt zijn Intervest Offices and Warehouses en Vastned Retail Belgium. Maar beleggers kijken eigenlijk al vooruit naar donderdag, wanneer Ageas, Barco, Euronav, KBC, Montea en Telenet cijfers presenteren. 

Vermoedelijk is er tegen dan ook meer duidelijkheid over het Oekraïense vredesproces en de houding van de eurozone tegenover de balorige Grieken. Dat levert ongetwijfeld een explosieve beleggerscocktail op.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud