Een jobrapport in het ijle

Elke eerste vrijdag van de maand kijken beleggers doorgaans reikhalzend uit naar het Amerikaanse jobrapport. Maar vandaag zal dat net iets anders zijn: het jobrapport is op de afspraak, maar Wall Street niet. De cijferaars van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics komen op Goede Vrijdag een halve dag werken om de jobdata voor maart uit te sturen, maar op Wall Street blijven de deuren dicht.

Het gevolg is dus dat beleggers pas vanaf maandag op de cijfers kunnen reageren. Economen verwachten dat de Amerikaanse economie vorige maand 245.000 jobs schiep, nog steeds een heel stevige groei. De werkloosheidsgraad zou stabiel blijven op 5,5 procent.

Een zoveelste sterk jobrapport op rij zou bij beleggers de onrust over de afkoelende Amerikaanse economie wat kunnen temperen. Maar of dat beleggers euforisch zal maken, is twijfelachtig. Want een sterke jobcreatie kan centraal bankiers sterken in hun overtuiging later dit jaar komaf te maken met het al meer dan vijf jaar durende nulrentebeleid. Maar voor één keer krijgen beleggers dus warempel een heel weekend om het invloedrijke rapport te wikken en te wegen.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud