Een zen-marktendag

Het wordt een kalme marktendag, deze tweede Pinksteren. Vrijdag kregen de beleggers van Fed-voorzitter Janet Yellen nog mee dat een renteverhoging voor dit jaar zo goed als een certitude is. Het bereiken van de doelstellingen inzake tewerkstelling en inflatie is zelfs niet nodig, zo klonk het

Een wettelijke feestdag in ons land, maar Euronext Brussel is wel open. Dat in tegenstelling tot de Zwitserse beurs, de Londense (Banking Holiday), Wall Street (Memorial Day) en Hong Kong (de geboortedag van Boeddha!). Geen macro-economische mededelingen van betekenis op de agenda en ook bedrijfsnieuws valt er nauwelijks te rapen.

Vrijdag vertoonden de Europese beurzen een gemengd beeld, al gingen zowel de Euro STOXX 50 als de STOXX Europe 600 erop acheruit. De Bel20 won een beetje terrein, net als Londen en nog een reeks andere indexen. Amsterdam, Frankfurt en Parijs sloten lager. Ook Wall Street leverde wat in na hoger dan verwachte inflatiecijfers en de speech van Yellen, al bleven de verschillen klein.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud