Eerste resultaten voor Airbus Group

Vandaag krijgen we voor het eerst cijfers van Airbus Group, tot einde 2013 heette de luchtvaart- en defensiegroep immers nog EADS. In eigen land presenteren zwaargewichten als AB InBev en UCB hun resultaten.

Europa is economisch weer aan de beterhand. 'Het economisch herstel zet zich dit en volgend jaar door in de meeste Europese lidstaten', zei de Europese Commissaris voor Economische en Monetaire Zaken, Olli Rehn, dinsdag. 'Maar het herstel is nog bescheiden en de werkloosheid blijft hoog'.

Op de Europese beurzen had die uitspraak dinsdag weinig effect. De meeste indexen, waaronder de Bel20, sloten lager met de zuiderse beurzen en Stockholm als uitzondering. Later op de dag moest ook Wall Street een stapje terugzetten. Tesla sprong weer eens uit de band na een erg loven rapport van Morgan Stanley.

Vandaag woensdag komt er vooral bedrijfsnieuws aan, de verkoop van nieuwe woningen in de Verenigde Staten de voorbije maand is zowat het enige belangwekkende macro-economisch cijfer waar de markten naar uitkijken. Voor de rest weer een resem resultaten dus.

Onze ochtendploeg zal de handen meer dan vol hebben met bedrijfsnieuws van kleppers van eigen bodem als Solvay, UCB en last but not AB InBev. Maar ook Picanol en de Limburgse participatie van de weefgetouwenmaker Tessenderlo Group komen eraan. Allemaal voor de opening van Brussel.

In het buitenland wordt vooral uitgekeken naar de jaarresultaten van Airbus Group, het vroegere EADS, en Bouygues. Vanuit Zwitserland komen de cijfers van cementreus Holcim.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud