Advertentie
Advertentie

Fed maakt Intel-feestje op Wall Street compleet

Fed maakt Intel-feestje op Wall Street compleet Wall Street heeft het voorbeeld van de Europese beurzen gevolgd, en hoe. De indexen klokten af met winsten van om en bij de 3 procent. De Europese beurzen gingen voor de derde dag op rij omhoog. De Bel20 won deze week al 6 procent. KBC ging al bijna 20 procent omhoog. Intel en ASML zetten de technologiesector woensdag op winst met hun sterke vooruitzichten. In Brussel liep Solvay in de kijker.

De indexen kregen nog een duw in de rug door het voorzichtige optimisme bij de Fed. De Amerikaanse centrale bankiers zien de recessie 'binnenkort' eindigen en zijn iets minder pessmistisch over de economische vooruitzichten. Dat leren de notulen van hun vorige bijeenkomst, op 23 en 24 juni. De Fed ziet de economie in 2009 nog 1,3 procent krimpen, tegenover de prognose voor minus 1,7 procent in april.

Vandaag staan er ook heel wat belangrijke bedrijfsresultaten op de agenda. Die zullen moeten aantonen of de verrassend goede cijfers van de afgelopen dagen uitzondering of regel zijn. IBM moet dat doen voor de optimistische geluiden bij Intel, en JPMorgan Chase moet zich meten met het recordkwartaal van Goldman Sachs. Dichter bij huis is er nabeurs de eerste trading update over het tweede kwartaal van een Bel20'er, Omega Pharma. Voorbeurs komt EVS met een trading update.