Fed zet Dow op record

De Amerikaanse beleggers sloegen dinsdag niet in paniek na de zwaar tegenvallende Amerikaanse groei. De Federal Reserve - die zoals verwacht de stimulus met 10 miljard afbouwde - klinkt immers positiever over de economie. Dat optimisme duwde de Dow Jones naar een nieuw record, na een winst van 0,3 procent tot 16.580,84 punten. Eerder op de dag verloren de Europese aandelen gemiddeld 0,1 procent.

Vandaag vieren Belgiƫ en het gros van Europa het Feest van de Arbeid, maar de rest van de wereld blijft verder draaien. In China komt er met de PMI-index een update over de toestand van de industrie. Hetzelfde gebeurt in de namiddag in de VS. Het is daar ook uitkijken naar het inflatiecijfer waar de Federal Reserve zijn monetair beleid op afstemt.

Euronext, Frankfurt en meeste andere Europese aandelenmarkten zijn gesloten, net als de eurzen van China en Rusland. Op Wall Street is er wel handel.

Wat de bedrijven betreft, is het uitkijken naar de eerstekwartaalcijfers van onder meer Lloyds Banking Group, ExxonMobil, Kellogg, Kraft Foods, MasterCard en LinkedIn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud