Finale van het resultatenseizoen

Alle Europese beurzen, met uitzondering van Milaan (+2,07%) sloten gisteren lager. De Bel20 verloor 0,4 procent tot 3.197 punten. Oorzaak was de nervositeit rond Oekraïne. De Oekraïense regering beweerde gisteren met stevige stelligheid dat Russische militairen mee de oproer veroorzaken in het oosten van het land. Het woord 'invasie' werd daarbij niet geschuwd. 

Ten midden van die geopolitieke spanningen stoomde het Belgische resultatenseizoen vrolijk door naar zijn eindpunt. EVS en Option kregen na hun halfjaarcijfers stevige tikken. De zwaarste klap was echter voor Hamon, dat 'out of the blue' na een boekhoudfout van 40 miljoen een kapitaalronde moet doen.

Op een relatief windstille Wall Street waren de verliezen iets meer bescheiden, variërend van 0,1 tot 0,3 procent. Ook daar was Oekraïne de 'boosdoener'. De verliezer van de dag was Abercrombie & Fitch (-5,2 procent). De kledingketen - ooit o zo populair voor zijn hoody's met felle prints, maar nog meer voor de halfnaakte modellen die 16-jarige bakvissen moesten binnenlokken - moest een omzetverlies opbiechten. De klanten raken niet meer in de winkel. 

Vandaag beleeft het resultatenseizoen zijn grote finale. Komen nog aan bod: 4Energy Invest, Banimmo, Bois Sauvage, CMB, Econocom, Elia, Euronav, Floridienne, Home Invest Belgium, IBA, Immobel, Moury Construct, Neufcour, Ontex, Recticel, Resilux, Sioen, Texaf, Van de Velde

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud