Geen krokus op de Krim

Na een laatste hectische resultatenweek, volgt bij het begin van de krokusvakantie een oorverdovende stilte op het resultatenfront.

Alarmerende berichten op het einde van de week over een Russische inval in de Krim deden de beleggers in Wall Street vrijdagavond opschrikken. Wall Street leek zorgeloos naar een ruime winst te flaneren, maar die werd alsnog gehalveerd. Toch zette de S&P 500 een nieuw record neer, de Nasdaq sloot wel lager af. Na een hoe dan ook erg succesvolle week.

In eigen land krijgen we vandaag maandag een maagdelijk wit blad met bedrijfsresultaten voorgeschoteld. Ook elders in de wereld blijft het stil en worden geen cijfers van grote beursgenoteerde bedrijven verwacht.

Met één uitzondering: de resultaten over het vierde kwartaal van de Zwitsers-Duitse transportreus Kühne + Nagel. Die sloot vrijdag 2,1 procent hoger op 125,60 Zw.fr, ondanks een koersdoelverlaging van het, nochtans gereputeerde, beurshuis JP Morgan van 126 naar 115 Zw.fr. Het advies blijft 'neutraal'.

Uit de eurozone krijgen we nog wel de barometer van de industrie, de PMI-index die het sentiment van de aankoopdirecteuren voor februari geeft en uit de Verenigde Staten komen inflatiecijfers voor januari.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud