Genticel debuteert op Euronext

Het banenrapport in de VS zal vanmiddag niet ongemerkt passeren, nu Fed-voorzitster Janet Yellen het herstel van de arbeidsmarkt nog eens heeft aangemerkt als belangrijkste criterium voor het stimulusbeleid in de VS. Op Euronext is het uitkijken hoe het Genticel vergaat op zijn eerste beursdag.

Het was gisteren een dag van afwachten op Wall Street. De Dow ­Jones eindigde stabiel, de S&P500 net niet (-0,1%). De Nasdaq deed er wel 0,9 procent af.

Het wachten is op het officiële banenrapport dat vrijdagnamiddag (onze tijd) komt. Het mag dan zijn beperkingen hebben, het is wel een indicator van de toestand op de arbeidsmarkt, en die is bepalend voor het tempo waarin de Fed het stimulusbeleid meent te kunnen terugdraaien. 

Er wordt verwacht dat het aantal banen met ongeveer 200.000 is gegroeid in maart, beter dan de 175.000 die erbij kwamen in februari. Mede geholpen door de verbetering van het weer: toen een groot deel van de VS afzag onder sneeuwstormen, enkele weken geleden, konden veel mensen geen enkele vorm van betaald werk uitvoeren. Mogelijk komt de inhaalbeweging echter vooral op het conto van april. De werkloosheidsgraad zou zijn teruggevallen tot 6,6 procent, wordt ingecalculeerd.

Een kleine domper op de verwachtingen kwam er donderdag al van de cijfers over de werkloosheidsaanvragen: dat aantal steeg vorige week licht, waar economen een lichte daling hadden verwacht.

Dichter bij huis houden biotechliefhebbers de blik gericht op Euronext Parijs en Brussel, waar het biotechbedrijf Genticel zijn debuut maakt. Gisterenavond werd bekendgemaakt dat Genticel in de aanloop daarheen 39,7 miljoen euro heeft opgehaald door ruim 5 miljoen aandelen aan de man te brengen, tegen 7,9 euro per stuk. De vooropgestelde prijsvork was 6,75 à 8,25 euro. 

De vraag is nu of het bedrijf kan doorzetten. Analisten beschreven het al als belofte- maar ook risicovol. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud