Griekenland deert beurzen niet

Oekraïne en Griekenland bleven donderdag het nieuws beheersen. Onverwacht baarde het overleg in Minsk donderdagochtend een akkoord, dat door de beurzen euforisch werd onthaald. De Bel20 won 0,82 procent. Dat de Eurogroep over de Griekse kwestie woensdagavond op een flop was uitgedraaid, was even vergeten. Wall Street reageerde zo mogelijk nog iets euforischer op de neutralisatie van het Oekraïense risico. De techbeurs Nasdaq deed er zelfs 1,1 procent bij. 

Toch blijven het voor de beurzen nog enkele spannende dagen. Zo boekten de Europese leiders donderdag in de vooravond alsnog vooruitgang rond de Griekse kwestie. Na de kortsluiting woensdagavond, kon één enkel zinnetje de gesprekken weer op gang trekken. Technici gaan tegen de volgende Eurogroep maandagavond uitzoeken wat de verschillen zijn tussen de Griekse visie en de Europese. 

Naast al het geopolitieke nieuws staan er vrijdag nog eens een flinke brok macroeconomische data op de menukaart. De hele ochtend lang druppelen er bbp-cijfers voor het vierde kwartaal binnen van de individuele EU-landen en rond 11 uur die van de gehele eurozone. In de traditionele stroom van bedrijfsresultaten is het vrijdag de beurt aan Lotus, Leasinvest Real Estate en Retail Estate. In de buurlanden presenteren ArcelorMittal en ThyssenKrupp cijfers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud