Griekse afgrond, Europees dalletje

Mobistar rondt vrijdag de Brusselse resultatenweek af. Analisten verwachten voor het tweede kwartaal bij de telecomoperator opnieuw een daling op zowat alle lijntjes van de resultatenrekening. Dat zou dan meteen de 16de (!) krimp op rij zijn. 

Toch hebben analisten er hoop op dat Mobistar vanaf het derde kwartaal eindelijk weer kan aanknopen met groei. En dat CEO Jean-Marc Harion dat ook onderstreept door de prognose voor 'stabiele financiële resultaten' over heel 2015 te herhalen.

Donderdagavond nabeurs was CMB aan zet. De scheepvaartgroep dook deze lente opnieuw in het rood. Dit vooral door het forse verlies van dochter Bocimar, als gevolg van de bodemtarieven bij het drogebulktransport. Het nettoresultaat van de groep kleurde wel minder rood dan over het eerste kwartaal, dankzij containerdochter Delphis en vooral de meerwaarde bij de verkoop van de participatie in Anglo-Eastern.

Bij het macro-economisch nieuws is het uitkijken naar de Europees conjunctuurbarometer van onderzoeksbureau Markit, de PMI-index. Hamvraag is of de Griekse crisis de voorbije weken zwaar op het vertrouwen van Europese ondernemers weeg. 'Verre van', lijkt de inschatting van economien. Ze denken dat de PMI-index in juli miniem terugviel, van 54,2 naar 54 punten. En zo'n cijfer is nog altijd consistent met een vrij stevige Europese economische groei.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud