Grijze muis komt met cijfers

De Belgische belegger heeft er twee behoorlijk bewogen dagen opzitten. Eerst was er woensdag het bericht dat biergiganten AB InBev en SABMiller aan een miljardenfusie werken. En gisteren was het een hele dag uitkijken naar een mogelijk historisch rentebesluit van de Federal Reserve. Dat werd uiteindelijk een sof: voorzitster Janet Yellen hield de rente op nul en dus zullen we nog iets langer moeten wachten op de eerste Amerikaanse renteverhoging sinds juni 2006.

Yellen maakt de job van collega Mario Draghi, de voorzitter van de Europese Centrale Bank, er niet makkelijker op. Door de rente ongemoeid te laten, ging de euro stevig hoger tegenoer de dollar. En een duurdere euro is nu net iets wat Draghi ten alle prijze wil vermijden, omdat een duurdere munt via goedkopere invoer neerwaartse druk op de prijzen zet. En bijgevolg de inflatiedoelstelling nóg moeilijker maakt. 

Vrijdag belooft iets rustiger te worden. Wel is er wat nieuws bij de kleinere aandelen op Euronext. Zo ging Smartphoto fors hoger nu Shopinvest steeds nadrukkelijker in het kapitaal opduikt, start vastgoedgroep Montea de bouw van de DHL-hub bij Brucargo en haalt Iep Invest zijn slag thuis in het conflict met Guido Dumarey.

Interessant belooft ook het halfjaarrapport van Moury Construct te worden. De Waalse aannemer moet zowat de ultieme grijze muis van het Brussels koersenbord zijn, maar precies daarom is de halfjaarlijkse rapportering soms een katalysator voor een (bescheiden) herontdekking. Moury kreeg van beleggersblad Mr Market Magazine onlangs nog het label 'meest onterecht vergeten aandeel' mee. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud