Advertentie

Groeit Belgische economie sneller?

Na de Amerikaanse groeicijfers van het tweede kwartaal op donderdag is het vrijdag aan België. België komt als een van de eerste Europese landen met groeicijfers voor het tweede kwartaal. Analisten verwachten gemiddeld 0,4 procent groei tegenover 0,3 procent in het eerste kwartaal, blijkt uit een peiling van De Tijd bij de vier grootbanken. De Amerikaanse economie zette donderdag al een mooie groei van 2,3 procent neer. 

Ook het resultatenseizoen zet zijn genadeloze tred verder. Donderdag werd nog maar eens het bewijs geleverd dat er altijd lijken uit de kast kunnen vallen. AB Inbev, dat zwaar weegt op de Bel20, maakte een zeldzame misser. AB InBev verloor 3,8 procent naar 109,15 euro. Telenet (50,82 euro) en Delhaize (81,19 euro) daarentegen, wonnen respectievelijk 1,9 en 3,7 procent. 

Ook over de Oceaan was er een zeldzame misser. Facebook verloor 2,1 procent, nadat beleggers zich een hoedje schrokken door de kostenexplosie van het bedrijf in het tweede kwartaal, met 82 procent. Dat Facebook een mobiele koploper is met driekwart van de omzet uit mobiele advertenties, zorgde ervoor dat het aandeel niet volledig door het ijs zakte. 

Vrijdag volgen nog heel wat grote bedrijven met cijfers, waaronder Bekaert, Umicore en Belgacom. Met de tweemotorige boost van dure dollar en overnames zal Bekaert een forse omzetgroei boeken over het eerste halfjaar. Of de bedrijfswinst ook groeit, zal China bepalen. De materiaaltechnologiegroep Umicore moest in het tweede kwartaal zijn groeiritme van het eerste kwartaal proberen vast te houden terwijl zijn 'bovengrondse mijn', de recyclagefabriek in Hoboken, enkele weken stil lag door onderhoud. Analisten verwachten dat het bedrijf dat ook zal doen, met dank aan de katalysatorendivisie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud