Halve beursdag voor de boeg

Naar alle waarschijnlijkheid hebben we een rustig beursdagje voor de boeg. 'Dagje' want op de meeste beurzen is er alleen een ochtendsessie. De Euronext-beurzen (Parijs, Amsterdam, Brussel en Lissabon) sluiten om 14 uur de deuren, Londen doet dat al om 13.30 uur. Op de beurs van Frankfurt is er zelfs helemaal geen handel; daar wordt Weihnachten nog wat intenser gevierd dan bij ons. Ook in New York sluiten de beurzen vroeger dan normaal: de handel loopt er van 15.30 tot 19 uur Belgische tijd.

De Europese beurzen gingen dinsdag opnieuw hoger, voor de zesde dag op rij al. Ze trokken zich vooral op aan een onverwacht sterk Amerikaans bbp-cijfer. De Euro Stoxx 50 eindigde met 1,2 procent winst.

In New York was de reactie op de 5 procent groei in het derde kwartaal (op jaarbasis) ook positief, maar in mindere mate. Wall Street heeft er dan ook een beresterk jaar op zitten met het ene record na het andere. De Dow Jones rondde niettemin gezwind de kaap van 18.000 punten en sloot 0,4 procent hoger - met een nieuw record.

Woensdag is het op Euronext Brussel vooral uitkijken naar de reactie op de zware winstwaarschuwing van Recticel. In plaats van meer dan 5 procent te groeien zal de winst over 2014 ongeveer 12 procent lager uitkomen dan over 2013. Een plotse stijging van de prijzen van polyol, een basisingrediënt voor de productie van schuimrubber, is de oorzaak.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud