'Het eind van de correctie is in zicht'

Wall Street zette vrijdag een overtuigend punt achter een kwakkelweek. Na een laat herstel donderdag, liet de Dow Jones stevige winst optekenen om de week af te sluiten. Dit dankzij een 'ideaal' banenrapport dat suggereert dat de Amerikaanse jobmotor op toeren blijft, maar niet florissant genoeg is om de Amerikaanse centraal bankiers aan te porren hun stimulus snel terug te draaien.

Jan Loeys, hoofdstrateeg van JPMorgan, denkt dat markten stilaan hun 'stimulusbibbers' verteerd hebben. Die bibbers begonnen op 22 mei, toen Federal Reserve-voorzitter Ben Bernanke onschuldig genoeg suggereerde dat de centrale bank de stimulus wat zal beginnen terugdraaien als de Amerikaanse economie de komende maanden sterk blijft presteren. Vrij logisch allemaal, maar volgens Loeys een nuttige 'brandalarmtest' om te zien hoe beleggers het onvermijdelijke einde van de stimulus dat er ooit zal komen zullen verteren.

'De stabilitsatie van de liquide kwaliteitsmarkten en het stevig banenrapport signaleren dat het einde van de correctie niet ver meer is', schrijft Loeys in zijn wekelijkse marktencommentaar. Met kwaliteitsmarkten doelt de JPMorgan-strateeg op de vlotst verhandelbare risico-activa, namelijk westerse aandelenmarkten, groeimarktvaluta en grondstoffen. Die drie activaklassen gingen er afgelopen week per saldo niet meer op achteruit.

Komende week belooft een veeleer rustige week te worden met relatief weinig echt belangwekkende macro-economische data of bedrijfsresultaten op de agenda. Wél is het op de Brusselse beurs een bijzonder drukke week, met de lopende kapitaalrondes van Leasinvest en Real Estates én uiteraard de beursintroductie van Bpost.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud