Advertentie

Hoe fors groeit de berg cash bij Gimv?

Vandaag komt Gimv met de jaarresultaten over het gebroken boekjaar, dat op 31 maart afgesloten werd. Belangrijkste vraag is hoe fors de berg cash zal gegroeid zijn.

De investeringsmaatschappij maakt immers gebruik van het uitstekende beursklimaat en de grote dealactiviteiten om flink wat 'exits' te realiseren op haar portefeuille. Over de eerste negen maanden van het jaar cashte Gimv voor 314 miljoen. Daar stonden maar 117 miljoen nieuwe investeringen tegenover. Bijgevolg was de berg cash per 31 december aangegroeid tot 215 miljoen euro of 8,45 euro per aandeel. Dat is vier keer meer dan de 57 miljoen aan het eind van vorig boekjaar.

Bovendien realiseerde Gimv na het afsluiten van het boekjaar nóg flink wat exits: onder meer op TINC, Prosonix, Acertys en XL Video

Nabeurs komt Thrombogenics met een update over het eerste kwartaal. Maar die update is doorgaans summier, het belangrijkste nieuws over de biotechnologiegroep kwam er dinsdagavond met de instap van de Vlaamse ondernemer Philippe Vlerick. Die instap joeg het aandeel woensdag meer dan 12 procent hoger op de Brusselse beurs.

 

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud