Hoe gul is Euronav?

Donderdag krijgen Belgische beleggers een stevig pak resultaten voorgeschoteld. Het interessants belooft Sipef te worden. François Van Hoydonck, de CEO van de plantagegroep, zei vorige week nog in een interview met de moeilijkste marktomstandigheden sinds 2009 te kampen en gaat de rem zetten op enkele expansieprojecten. 

Logischerwijs leggen analisten de lat voor het halfjaarrapport niet hoog. Zowel Bank Degroof als KBC Securities vreest dat bedrijfs- en nettowinst van Sipef - dat in Amerikaanse dollar rapporteert - zowat zullen halveren, als gevolg van de lage palmolieprijzen.

Van een heel ander kaliber is Euronav. De olierederij liet vorige maand al weten in het tweede kwartaal het beste kwartaal in zeven jaar neergezet te hebben. Dé vraag is nu hoe gul Euronav is voor de aandeelhouders. Samen met de definitieve halfjaarcijfers zal de rederij immers ook het interimdividend aankondigen. En dat belooft stevig te zijn, aangezien voortaan minstens 80 procent van de nettowinst als dividend naar de aandeelhouders zal vloeien.

Woensdag finishte op de Brusselse beurs de Bel20 met fors verlies, maar Lotus Bakeries vertaalde de Britse overname in een recordkoers. Zinkverwerker Nyrstar kreeg nog maar eens een stevige tik te verwerken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud