Hoe presteerden KBC en D'Ieteren?

De bedrijfsresultaten blijven binnenstromen. In eigen land van de Bel20'ers D'Ieteren en KBC en restbank Dexia, en ook wat kleinere garnalen: Alfacam, Connect Group, Montea, ThromboGenics en TiGenix.

In het buitenland worden de boeken open gedaan bij onder meer Commerzbank, Deutsche Telekom, Siemens, EADS, SocGen, Aegon, Swiss Re en Walt Disney.

Maar bovenal zullen beleggers andermaal aan de lippen hangen van Mario Draghi, als de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) op de maandelijkse persconferentie zijn - ongewijzigde - rentebeleid toelicht. Ook al eiste de Italiaan woensdag al de hoofdrol op in beurzenland. Het hoofd van de ECB verklaarde in thuisbasis Frankfurt - rond 13 uur - dat de eurocrisis nu ook Duitsland pijn doet. Een uur daarvoor was het bewijs al geleverd: de Duitse industriƫle productie (zie 12u21) zakte in september met 1,8 procent, flink meer dan de analisten hadden ingecalculeerd (-0,5%).

Draghi en de Duitse flop deden de Europese beurzen hun dikke halve procent winst inwisselen voor 1,5 procent verlies. Op Wall Street deed de onzekerheid over de Amerikaanse begrotingsklip - binnen 55 dagen moeten Democraten en Republikeinen een akkoord bereiken - de indexen 2,4 procent zakken. De Dow Jones kende zijn grootste daling in een jaar.

Die onzekerheid deed beleggers vluchten naar veiligere oorden, van aandelen naar obligaties. De Amerikaanse obligaties toonden hun grootste winst sinds mei - de 10-jaarsrente daalde daardoor 11 basispunten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud