Hoe vol is de brievenbus nog?

Wall Street leed onder de suggestie van Yellen dat de rente in december hoger gaat, vandaag komt bpost na beurs met resultaten, met als hamvraag: met hoeveel daalde de brievenpost?

De Bel20 veranderde gisteren met minder dan een tiende van een punt, met 9 honderdste om precies te zijn. Bij de Europese beurzen zaten zowel dalende als stijgende indexen. Wall Street startte licht hoger, maar moest onder druk van de dalende olieprijzen en vooral de uitspraak van Yellen over een mogelijke renteverhoging, met verlies afronden.

De onverwachte verkoop van een pak Euronav-aandelen door de familie Livanos, stuurde de tankerrederij in New York stevig lager. Facebook kwam na beurs met beter dan verwachte cijfers, zowel de resultaten als het aantal gebruikers klopten de marktconsensus. Het aandeel van de sociale-netwerksite won vijf procent na beurs

Voor vandaag donderdag is de agenda rijk gevuld. Wat de macro-economische input betreft krijgen we voor de middag een idee van de fabrieksorders uit Duitsland en de economische vooruitzichten van de Europese Commissie. De Bank of England buigt zich nog eens over de rente, maar of ze er ook iets mee doet is twijfelachtig.

En dan zijn er natuurlijk een pak bedrijfsresultaten In eigen land komen voor beurs de logistieke vastgoedgroep Montea en luierfabrikant Ontex met cijfers. Na beurs is het de beurt aan Thrombogenics en bpost. Andere intressante kwartaalupdates komen van Toyota Motors, Adidas, Adecco, Société Générale en Tripadvisor.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud