Advertentie
Advertentie

Hoe zit het met de marges van Jensen?

Na een relatief resultatenluwe periode, zetten beleggers zich best weer schrap voor een stroom van halfjaarcijfers. Woensdag nabeurs geeft Jensen-Group de aftrap voor die 'tweede golf' aan cijfers.

Jensen rapporteerde in mei tijdens een summiere kwartaalupdate een forse stijging van de omzet (+34%), maar waarschuwde meteen dat de winstmarges niet navenant zouden stijgen. Dat komt omdat de producent van industriële wassystemen zich indekt tegen wisselkoersschommelingen en ook veel in het buitenland produceert, waardoor de winstmarge minder profiteert van de fors duurdere dollar dan de omzet.

Bijgevolg liet Jensen in mei weten dat de halfjaaromzet hoger zal uitkomen dan de 121,2 miljoen euro uit de eerste helft van 2014, maar de bedrijfswinst slechts in de lijn zou liggen van de 11,9 miljoen een jaar eerder. Met andere woorden: de winstmarge zal krimpen, hoe fors weten we woensdagavond. Sinds de kwartaalupdate is de beurskoers vastgeroest rond 20 euro, na een forse klim in de eerste paar maanden van het jaar. 

In de Verenigde Staten is het bedrijfsleven traditioneel al een stuk verder gevorderd met de resultaten. In de Dow Jones rondt Wal-Mart, 's werelds grootste private werkgever, het cijferseizoen af. De retailgigant slaagde er over het eerste kwartaal voor het eerst in jaren nog eens in de omzet op de Amerikaanse thuismarkt op te krikken, maar worstelt nu met de dure dollar die de buitenlandse inkomsten aanvreet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud