Hoe zwaar is de walvis van JPMorgan?

Hoe zwaar is de walvis? Dat is de vraag die de financiële markten vandaag bezig houdt. Deze namiddag omstreeks 13 uur krijgen we vermoedelijk het antwoord. Dan publiceert JPMorgan zijn tweedekwartaalcijfers. Dan zal duidelijk worden met welke tradingverliezen de bank zit opgescheept als gevolg van de grote gokken van The London Whale, de bijnaam van de trader in kwestie.

JPMorgan biechtte al op dat de walvis voor een verlies van minstens 2 miljard dollar zorgde. Met de nadruk op minstens. Maar volgens The New York zal dat zelfs oplopen tot 9 miljard dollar.

Vannacht publiceert China zijn bbp-cijfer over het tweede kwartaal. Economen verwachten dat het Chinese bbp de voorbije drie maanden met 7,7 procent gegroeid is. Een cijfer waar Westerse landen alleen maar van kunnen dromen maar voor Chinese maatstaven toch een laag cijfer. Het is van het eerste kwartaal van 2009, na de val van Lehman dus, geleden dat de groei zo laag kwam.

De Chinese Centrale Bank verlaagde op 5 juli nog - geheel onverwacht - de rente met 25 basispunten om de economie een duwtje in de rug te geven. Het nieuwe bbp-cijfer zou aanleiding kunnen geven tot extra stimuli, alhoewel rekening moet gehouden worden met het risico dat extra stimuli extra lucht in de zeepbel op de vastgoedmarkt zouden kunnen blazen.

In de VS krijgen we om 16 uur nog het consumentenvertrouwen (Universiteit van Michigan) voor juli voorgeschoteld. Economen verwachten een lichte groei tegenover juni. Vorige maand kreeg de index een zware klap.

Keyware kwam gisteravond in een persbericht hyperoptimistisch uit de hoek. De winst in het eerste halfjaar verviervoudigde tot 'minstens 225.000 euro'. En in het tweede halfjaar rekent de CEO op een 'even belangrijke groei'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud