Advertentie

Hoe zwaar weegt de dure dollar op Wall Street?

Terwijl in Brussel de traditionele treuzelaars nog maar net beleggers inzage in de jaarresultaten gegeven hebben, start op Wall Street dinsdag het resultatenseizoen over het eerste kwartaal in volle hevigheid. Vier kleppers komen met de bedrijfsresultaten.

Voorbeurs komen op een half uurtje van elkaar bankgiganten Wells Fargo en JPMorgan, na Bank of America de nummers twee en drie van het land in klantendeposito's, met de cijfers op de proppen. Beleggers kijken vooral uit naar de resultaten van de hypotheekactiviteten. Mogelijk is die opgeveerd, nu meer Amerikanen dankzij de daling van de langetermijnrente weer hun woonkrediet laten herfinancieren. Voorts is het bij JPMorgan zoals steeds uitkijken hoe zwaar de juridische factuur, nodig om de crisiserfenis af te sluiten, vorige kwartaal op het resultaat woog.

Voorts bijten ook Johnson & Johnson (voorbeurs) en Intel (nabeurs) de rapportering voor respectievelijk de bank- en technologiesectoren af. Hier is het vooral uitkijken naar wat de impact van de dure dollar is op de vooruitzichten voor geheel 2015. Intel stuurde vorige maand al een winstwaarschuwing uit, maar die was in de eerste plaats ingegeven door de weerom slabakkende pc-markt. 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud