Advertentie

Indexen Wall Street eensgezind lager

(tijd) De indexen in New York zijn maandag na een hogere start uiteindelijk lager geëindigd. De hoge olieprijs en zorgen over de vertragende economie en huizenmarkt wogen op het sentiment van de beleggers.

De Europese aandelenmarkten daarentegen konden maandag voor de derde dag op rij met winst sluiten. De sterke prestatie van de grondstoffenaandelen en een reeks overnameberichten stuurden de indexen hoger. Vooral de grondstofwaarden deden het goed als gevolg van de aanhoudende klim van de metaalprijzen. Ook Brussel begon de week met een halve procent winst.

Op het vlak van Belgisch bedrijfsnieuws wordt het dinsdag een vrij actieve dag. Jensen-Group en Real Software komen respectievelijk nabeurs en voorbeurs met jaarresultaten. AVIS Europe, een onderdeel van de D'Ieteren-groep doet voorbeurs hetzelfde.

In het buitenland staan een pak resultaten op het programma. Onder meer Henkel (Du.), Air Liquide, Eiffage, Vinci (Fr.), Geox (It.), Imtech, Wessanen (Nl.), Iberia, Repsol (Sp.), CBS en Heinz (VS) komen met cijfers op de proppen.

Op macro-economisch gebied is het uitkijken naar de Belgische index voor consumptieprijzen over februari (11u30). In de VS komen er cijfers over orders duurzame goederen januari (14u30), consumentenvertrouwen februari (16u) en verkoop bestaande woningen januari (16u).

STEMMING

Op EURONEXT BRUSSEL sloot de Bel20 de dag 0,5 procent hoger af op 4.519,03 punten. Er waren 12 stijgers tegen 7 dalers. Barco, dat morgen zijn voorlaatste dag als Bel20-lid ingaat, steeg het sterkst met een winst van 2 procent tot 71,24 euro. Agfa-Gevaert hing onderaan en ging 0,7 lager tot 18,81 euro.

De EUROPESE AANDELENMARKTEN zijn maandag met winst geëindigd. Het optimisme op de marktenvloeren maakte dat de EuroNext100-graadmeter voor het de eerste keer in zes jaar boven de 1.000 punten eindigde. De index sloot 0,5 procent hoger op 1.001,21 punten. De DJ Stoxx50 steeg met 0,4 procent tot 3.831,5 punten, terwijl de DJ EuroStoxx50 een winst van 0,6 procent boekte op 4.272,3 punten.

In NEW YORK sloot de Dow Jones 0,12 procent lager op 12.632,26 punten. De S&P 500-index verloor 0,13 procent op 1.449,37 en de Nasdaq daalde met 0,42 procent naar 2.504,52 punten.

Volgende BEDRIJVEN kwamen maandag nabeurs met nieuws of staan dinsdag in de belangstelling:

BARCO

- Het Britse investeringsfonds M&G Investment heeft een belang van 3,70 procent opgebouwd in de West-Vlaamse technologiegroep Barco.

DIETEREN

- Avis Europe, onderdeel van de D'Ieteren-groep komt voorbeurs met jaarresultaten

IBA

-IBA, de Belgische producent van deeltjesversnellers, gaat een Cyclone 30 leveren aan het Indiase 'Department of Atomic Energy'.

- De waarde van het contract ligt tussen 5 miljoen en 10 miljoen euro.

JENSEN-GROUP

- Jensen maakt zijn resultaten over 2006 nabeurs bekend.

- De producent van industriële wasmachines en wassystemen Jensen Group - het voormalige LSG - heeft in 2006 een nettowinst van 3,95 miljoen euro behaald. Dat is de gemiddelde verwachting van twee analisten die werden gepolst door Tijd-Nieuwslijn.

REAL SOFTWARE

- Resultaten 2006, voorbeurs

TEXAF

- De holding Texaf, die belangen beheert in Congo, heeft in 2006 een nettowinst gerealiseerd van 1,79 miljoen euro. Dat is 7,6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Per aandeel kwam de nettowinst uit op 4,48 euro.

- Het recurrent operationeel resultaat maakte een sprong van liefst 151 procent tot 1,430 miljoen euro.

- De raad van bestuur van de holding stelt voor het brutodividend op te trekken met 10 procent tot 1,1 euro.

UNIBRA

- De raad van bestuur van brouwerijgroep Unibra heeft Baudouin Michiels (ex Cote d'Or) aangesteld als voorzitter van het directiecomite. Michiels vervangt Baudouin Serckx.

Dieter Snoeck

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud