IT-reuzen gaan onder de lat door

(tijd) - Vrijdag belooft een vrij moeilijke beursdag te worden. Twee reuzen uit de IT-sector, Apple en Amazon, kwamen nabeurs op Wall Street met relatief ontgoochelende cijfers.

Amazon.com, de grootste onlineretailer ter wereld, dook stevig in het rood over het derde kwartaal en voorspelt ook een weinig begeesterend vierde kwartaal. Apple legde bijna traditiegetrouw een sterke winstgroei voor, maar toch bleef met het meest waardevolle bedrijf ter wereld nipt onder de analistenprognoses.

Steeds meer bedrijven lijken wel degelijk de kwakkelende economie aan den lijve te ondervinden. Hoe het met de Amerikaanse economie deze zomer gesteld was, weten we klokslag halfdrie. Economen verwachten dat de groei in het derde kwartaal versnelde van 1,3 naar 1,8 procent op jaarbasis, maar dat is nog altijd een relatief bescheiden tempo.

In Brussel mag Belgacom een drukke resultatenweek afronden. Analisten leggen dat lat bij de telecomoperator niet bijster hoog, maar denken dat Belgacom in tegenstelling tot de Franse branchegenoot France Telecom niet in de prognoses moet hakken. Gisteren nabeurs stuurde Spector nog een stevige waarschuwing uit en kwam gastankerrederij Exmar met stevige resultaten.

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud