Kan Ben Bernanke de zomerblues verdrijven?

(tijd) - De Europese en Amerikaanse aandelenmarkten zijn al de hele week niet vooruit te branden. Beleggers leggen immers eens te meer - onrealistisch veel? - hoop in Ben Bernanke. Deze middag klokslag 16 uur - 8 uur lokale tijd - trapt de voorzitter van de Federal Reserve met een openingsrede de zomerbijeenkomst voor centrale bankiers af in Jackson Hole.

Twee jaar geleden beloofde Bernanke in dat bergoord in de Rocky Mountains met een dikke knipoog beleggers een tweede rondje geldcreatie, om de aan lentemoeheid lijdende economie op te peppen. En dus hopen beleggers op een bisnummer, met de belofte dat er dit najaar een derde rondje stimulus komt. ING-econoom Rob Carnell stipt aan dat de facto 'dit najaar' dan de vergadering van 13 september betekent.

Op de bijeenkomst van 24 oktober zouden de Amerikaanse centrale bankiers met verse stimulus de zeer in het vaarwater van de presidentsverkiezingen luttele dagen later komen en 12 december lijkt al erg laat om de economie een shot te geven.

In afwachting van het verlossende woord van de Fed-voorzitter, zullen Belgische beleggers net als donderdag geen tijd hebben om zich te vervelen. Ze zullen ten eerste het overnamebod op VPK Packaging moeten wikken. En vervolgens zijn er nog eens de cijfers donderdag nabeurs van onder meer Duvel Moortgat, Resilux, BefimmoSpector, CampineEconocom, Sapec, Sofina en Hamon, vrijdag voorbeurs volgen op de laatste dag voor de deadline nog eens de resultaten van onder meer Ter Beke, RHJ International, Sioen, Option en IBA.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud