Advertentie

Koelt China verder af?

- Versnelt economische groei in eurozone?

Het onderzoeksbureau Markit publiceert dinsdag cijfers over de economische activiteit. Analisten verwachten dat de zogenaamde PMI-indicator in maart met 0,3 punt is gestegen naar 53,6 punten, het hoogste peil in acht maanden. Een score boven 50 punten wijst op groei, en omgekeerd. De conjunctuur in de eurozone verbetert dankzij de daling van de olieprijs, de goedkopere olie en de bazooka van de Europese Centrale Bank.

- Koelt Chinese economie verder af?

Terwijl de groei versnelt in de eurozone vertraagt die in China. De stijging van de industriële productie en kleinhandelsomzet is in de eerste twee maanden sterk vertraagd. Analisten geloven dat maart niet beter is. De PMI-indicator van de industriële activiteit is wellicht met 0,3 punt gedaald naar 50,4 punten, zal dinsdag blijken. China worstelt meteen sterke afkoeling van de huizenmarkt en met een stijging van zijn munt tegenover de euro en de yen.

- Zakt Britse inflatie lager dan ooit?

Het Verenigd Koninkrijk publiceert dinsdag inflatiecijfers voor maart. Economen verwachten dat de inflatie is gedaald naar een historisch dieptepunt van 0,1 procent. Aangezien de inflatie veel lager is dan de doelstelling van 2 procent en de inflatieverwachtingen laag zijn, is een strakker monetair beleid niet aan de orde. De centrale bank zal de rente wellicht pas eind 2015 of begin 2016 optrekken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud