Leve de tapering!

Het nieuws dat de rente laag blijft, de arbeidsmarkt stevig in mekaar zit, woog duidelijk zwaarder dan de lichte druk op het geldrempedaal van Bernanke. De Dow pakte een nieuw record.

Maandenlang zaten de beleggers te bibberen uit vrees dat de Fed de geldkraan zou dichtdraaien. Ben Bernanke draaide ze wel niet dicht, maar gooit voortaan 10 miljard dollar per maand minder op de markt en zie de beurzen zij floreerden. De Dow Jones schoot meer dan 1,8 procent hoger en eindigde op een nieuw record. Eerder op de dag lieten ook de Europese indexen zich van hun beste kant zien met dit keer de Bel20 als absolute uitblinker.

In vergelijking met de Fed-hype van woensdagavond, wordt donderdag een relatief kalme bedoening. De cijfers over de verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten komen er 's namiddags aan, de voorbije dagen kwam er enkel maar positief nieuws van de Amerikaanse vastgoedmarkt. Zelfs van de Chinese waar de immobubbel stilaan lijkt leeg te lopen. Twee grote jongens komen in de VS met kwartaalcijfers, met name Accenture en Nike. Maar allebei nadat Wall Street al dicht is.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud