Luchtalarm en winstalarm

De spanningen in het Midden-Oosten lopen op. In Tel Aviv is gisteren in volle avondspits zelfs het luchtalarm voor het eerst sinds de Golfoorlog afgegaan wegens raketaanvallen op de stad. De wereld kijkt gespannen toe.

De Dow Jones sloot gisteren met 0,2 procent verlies. De Bel20 eindigde met 0,6 procent verlies.

Vandaag publiceren op Euronext Brussel onder andere Galapagos en Hamon een kwartaalupdate. Verder is het uitkijken naar de beleggersreactie op het winstalarm van Zetes.

Een greep uit de kwartaalupdates van Belgische bedrijven gisteravond.

Zetes verlaagt zijn winstprognose voor 2012. Zetes zal dit jaar 1 à 2 miljoen euro minder bedrijfskasstroom boeken dan verwacht. Zetes bleef in het derde kwartaal verder last hebben van de crisis. 'Klanten nemen trage beslissingen', stelt het bedrijf in de update. Eind augustus rekende topman Alain Wirtz nog op 'ongeveer 14,5 miljoen euro' bedrijfskasstroom. Die doelstelling wordt ruim twee maanden later neerwaarts herzien tot 12,5 à 13,5 miljoen euro. In 2011 bedroeg de bedrijfskasstroom 18,6 miljoen euro.

Resilux bevestigde de eerdere jaardoelstellingen. De ebitda zal in 2012 lager liggen dan in 2011. Het bedrijf trekt wel zijn investeringsplannen op. Het zal 6 à 8 miljoen euro investeren in de tweede jaarhelft. Eerst was er ongeveer 5 miljoen euro gepland.

Pinguin is van plan de zware schuldenlast in één trek af te lossen, dankzij de forse 225 miljoen euro die de verkoop van de aardappeltak Lutosa aan McCain oplevert. Rest een schuldenvrij Pinguin 2.0, dat vorig halfjaar 14 miljoen bedrijfswinst boekte op 287 miljoen omzet.

Lingeriegroep Van de Velde verwacht een stabiele omzet over heel 2012 en dat ondanks de extra omzet uit de overname van het Britse Rigby & Peller. De Amerikaanse dochter Initmacy voelt de effecten van superstorm Sandy en in Spanje lijdt dochterbedrijf Andrès Sarda onder de economische crisis. Eind augustus kon het management nog niet met zekerheid zeggen of de omzet dit jaar zou groeien. In een kwartaalupdate wordt het sprankeltje hoop de kop ingedrukt. KBC Securities ging al uit van een lichte terugval van 0,5 procent. Het bedrijf preciseert nog dat het omzetcijfer van de verwachting kan afwijken als gevolg van het belang van de verkopen in de kersperiode in de VS en in het VK.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud