Morning comment

Wall Street liet gisteren een steek vallen. De S&P 500 ging bijna 0,2 lager, vooral onder invloed van de energiesector die 0,9 procent moest prijsgeven. De Dow Jones verloor minder dan 0,1 procent, maar het was vooral technologiebeurs Nasdaq (-0,3%) die in het rood belandde, Nuance de producent van software voor spraakherkenning, verloor ruim negen procent na tegenvallende resultaten.

Vandaag krijgen we een behoorlijke kijk op het consumentengedrag in de twee grootste economieën van de wereld. China publiceert 7u30 onze tijd zijn kleinhandelsomzetcijfers over de maand juli, de Verenigde Staten doen dat kort na de middag. Daar bovenop pakken opnieuw China en de eurozone uit met data over de industriële productie,  voor Europa gaat het wel om de maand juni.

De resultatenstroom is zes weken na het einde van het kwartaal nagenoeg opgedroogd, tenminste die van de grote ondernemingen. Toch nog enkele om naar uit te kijken. De Duitse energiereus E.ON brengt zijn resultaten voor beurs, de wereldleider in landbouwmachines Deere doet dat ook maar dan in de VS. Als Wall Street dicht gaat komt Cisco Systems eraan.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud