Advertentie

Na de ECB, het Amerikaans banenrapport

Na het vuurwerk van de ECB gisteren, kunnen de beleggers weer wat ademhalen. Al wordt er wel reikhalzend uitgekeken naar het officiële banenrapport in de VS, dat om 14.30 uur wordt gepubliceerd. Nabeurs splitst technologiereus Apple zijn aandeel in zeven.

ECB-voorzitter Mario Draghi kwam gisteren met een verrassend fors pakket maatregelen voor de dag. Bovenop de verwachte negatieve depositorente bestond dat vooral uit maatregelen die de kredietverlening aan bedrijven moet aanzwengen. Dat is vooral broodnodig in Zuid-Europa, waar kmo's het bijzonder moeilijk hebben om zich goedkoop te financieren.

Die ingrepen gaven de beurzen in Europa en, met enige vertraging, de VS een vertrouwensboost. Het wordt nu afwachten of ze de verhoopte toename van de inflatie in de eurozone opleveren. En dat het geld dat de ECB aan de banken ter beschikking stelt, ook effectief zijn weg vindt naar de 'reële economie', de bedrijven dus.

Vrijdag zal dat allemaal wel even plaats moeten maken voor het evenement van de dag: het officiële rapport over de Amerikaanse werkgelegenheid en werkloosheid over de maand mei. Woensdag ontgoochelden de cijfers van loonstrookjesverwerker ADP nog, maar die cijfers bleken in het verleden niet altijd een betrouwbare graadmeter te zijn voor de officiële cijfers van het ministerie van Arbeid.

Verder zijn er ook de nieuwe vooruitzichten voor de Belgische economie van de Nationale Bank. Duitsland publiceert cijfers over de industriële productie en de handelsbalans over de maand april.

Op bedrijfsvlak is het nagenoeg windstil. Meldenswaardig is wel dat Apple, na de slotbel op Wall Street, zijn aandeel opsplitst in 7.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud