Nasdaq sloopt vijftien jaar oude record

Een maand geleden ging de grens van 5.000 punten aan diggelen, donderdag liet schermenbeurs Nasdaq ook voor eerst sinds maart 2000 een nieuw record optekenen. De Nasdaq Composite finishte 0,4 procent hoger op 5.056 punten, boven de vijftien jaar oude dotcompiek van 5.048,62 punten.  

Die sterke prestatie komt er trouwens lang niet alleen van de technologieaandelen die in belangrijke mate de dienst uitmaken van Nasdaq. Eén van de sterkste stijgers is dit jaar bijvoorbeeld de voedingsreus Kraft Foods (+41%), met dank aan de door Warren Buffett gesteunde fusie met ketchupreus Heinz.

Ook farmagroep Mylan (+29%) leverde een stevige bijdrage, dankzij het vijandige bod van Teva op de groep. Maar dé ster is Netflix: de wereldmarktleider in het online streamen van films zag dankzij de sterke abonneegroei dit jaar zijn aandeel al 64 procent stijgen. 

De sterke prestatie van Wall Street contrasteerde gisteren met de zwakke dag op de Europese beurzen, die in het rood afsloten. Boosdoener was een tegenvallende conjunctuurbarometer van Markit, die beleggers er aan herinneerde dat een duurzaam economisch herstel verre van verzekerd is. 

Vandaag krijgen beleggers opnieuw twee tests voorgeschoteld om het herstel te meten: 's morgens is er het Duitse Ifo-ondernemersvertrouwen, in de namiddag is er de Belgische conjunctuurbarometer van de Nationale Bank. 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud