Neemt inflatie verder af?

De resultatentsoenami loopt stilaan op zijn laatste benen, maar vanmorgen is het nog een drukte van jewelste, zowel in eigen land als internationaal. Duitsland komt met inflatie- en werklozencijfers.

Brussel was, op de Scandinavische beurzen na, de enige positieve uitschieter in West-Europa met dank aan zwaargewichten als AB InBev. In Wall Street was het weer de hele dag twijfelen tussen winst of verlies met uiteindelijk een minieme winsst voor beiden.

Verschillende Europese landen waaronder Duitsland en België publiceren vandaag donderdag hun inflatiecijfers voor februari. Om tien uur krijgen we ook zicht op de evolutie van de werkloosheid bij onze oosterburen en last but not least kennen we dan eveneens het niveau van het consumenten- en ondernemersvertrouwen in de eurozone.

Bedrijfsresultaten dan. Het zwakke broertje in de Belgische telecomsector komt voor beurs met resultaten. Analisten gaan er van uit dat Mobistar de beloofde ebitda van 300 miljoen euro zal halen. Maar in het pas begonnen boekjaar hebben ze geen goed oog, pas in 2015 zou de operator de winstdaling kunnen stoppen.

Bij D'Ieteren kijkt de markt nog altijd reikhalzend uit naar de komst van de derde pijler, naast autodistributie en voertuigbeglazing. De zoektocht naar die derde activiteit is nu al twee jaar aan de gang. De meeste analisten denken dat de winst over 2013 met minstens 10 procent zal dalen tegenover 2012.

Daarnaast kijken we ook uit naar de cijfers van de biotechbedrijven Ablynx en MDxHealth en van communicatiebedrijf Zenitel, allemaal voor de beurs open gaat. Ook GDF Suez maakt zijn jaarcijferss kond. Na het slot van Brussel komt bouw- en baggergroep CFE er nog aan. 

Een greep uit het overvloedige buitenlandse aanbod: Scheepvaartgigant AP Moeller-Maersk uit Denemarken; de Duitse verzekeringsreus Allianz; uit Nederland, Ahold, de eeuwige overnamekandidaaat van Delhaize; baksteenbakker Wienerberger uit Oostenrijk; RBS uit Schotland en de Amerikaanse hotelketen Hilton.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud