Nieuw record voor S&P 500

De meeste Europese beurzen boekten ook donderdag vooruitgang, zij het bescheiden, met gemiddeld 0,2 procent. De Bel20 deed er tien punten bij of 0,27 procent. Enkel Milaan, Wenen en Kopenhagen moesten terrein prijsgeven.

Wall Street kreeg een reeks tegenvallende economische indicatoren te verwerken, zoals een tragere economische groei en een dalend consumentenvertrouwen.Ook de verkopen van bestaande woningen vielen tegen.

Toch woog dat niet op het beleggerssentiment, want zowel Nasdaq als S&P 500 gingen erop vooruit, de Dow trappelde ter plaatse. De S&P zette zelfs een nieuw record neer

Vandaag vrijdag oogt de agenda iets bescheidener. Over de plas komen in de namiddag enkel de inflatiecijfers aanwaaien. Voor Duitsland is het vooral uitkijken naar het ondernemersvertrouwen, nadat gisteren donderdag al bleek dat de Duitse economie op een groeivertraging afstevent. Dat cijfer komt rond 10u. In de namiddag krijgen we inzage in het consumentenvertrouwen in eigen land.

Wat de kwartaalcijfers betreft, staat enkel Retail Estates op het programma. Die specialist in winkelvastgoed komt zelfs met jaarresultaten omdat hij een gebroken boekjaar hanteert. In Zwitserland publiceert luxeartikelengroep Richemont eveneens jaarcijfers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud