Nieuwe recessie dreigt voor Britten

(tijd) - Of ze nu met of zonder enthousiasme in de Europese Unie zitten, de Britten ontsnappen niet aan de malaise aan de overkant van het Kanaal. De Britse number crunchers komen als eerste in Europa met een raming van de economische prestatie in het vierde kwartaal en dat belooft voor Downing Street geen opbeurende lectuur te worden. De door Bloomberg gepolste City-economen verwachten gemiddeld een kleine krimp van 0,1 procent.

Dat zou meteen de vierde krimp in de voorbije vijf kwartalen zijn - alleen vorige zomer was er een 'Olympisch' spurtje - en onderstrepen dat het Verenigd Koninkrijk in tegenstelling tot Duitsland en de VS maar moeilijk de erfenis van de crisis van 2008/2009 van zich af kunnen schudden.

En dat de Duitse motor na een vertraging eind 2012 weer op kruissnelheid raakt, leert waarschijnlijk de Ifo-indicator. Die index die het Münchense onderzoeksinstituut Ifo maandelijks uit een ondernemersrondvraag distilleert herstelt waarschijnlijk voor de derde maand op rij, van 102,4 naar 103 punten.

Bedrijfseconomisch viel het nieuws voor de tweede avond op rij wat tegen. Na Apple woensdag kon donderdag nabeurs ook Microsoft, 's werelds grootste softwaregroep, niet overtuigen. Al waren de cijfers ook niet de gevreesde sof.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud