Nieuwe rustige handelsdag op til, Wall Street slechts halve dag open

(tijd) De Europese beurzen beleefden donderdag hun tweede verliesdag op rij. De negatieve tendens werd woensdag ingezet toen bleek dat de cijfers voor het Amerikaanse consumentenvertrouwen lager uitkwamen dan verwacht. Het handelsvolume lag donderdag lager dan normaal omdat in de VS Thanksgiving werd gevierd.

Ook vandaag/vrijdag wordt een rustige handel verwacht. In New York zijn de beurzen op deze Black Friday - een naam die verwijst naar de grote winkeldrukte in de VS op deze dag - slechts een halve dag open.

De olieprijzen gingen donderdag opnieuw iets naar beneden. De Amerikaanse olievoorraden staan op het hoogste peil in 5 maanden en in de haven van Valdez in Alaska kan er weer geladen worden. In Londen daalde de Brent-future met 0,2 procent tot 59,35 dollar.

De agenda voor vrijdag is maar magertjes gevuld. In Brussel maakt Home Invest Belgium nabeurs de resultaten over het derde kwartaal bekend. In Frankrijk komt Laurent-Perrier met halfjaarcijfers en in Nederland heeft fugro een trading statement aangekondigd.

Op macro-economische gebied is het uitkijken naar het Franse ondernemersvertrouwen, de Duitse inflatie en de economische groei in het VK in het derde kwartaal.

STEMMING

WALL STREET bleef donderdag gesloten wegens het feest van Thanksgiving.

De EUROPESE AANDELENMARKTEN gingen donderdag met verlies de dag uit. De DJ EuroStoxx 50 sloot 0,2 procent lager op 4.085,76 punten. De DJ Stoxx 50 verloor eveneens 0,2 procent op 3.682,07 punten.

EURONEXT BRUSSEL volgde donderdag de Europese beurzen lager. Volgens bepaalde analisten zijn de markten de voorbije weken te snel gestegen. De financiele aandelen stonden algemeen onder druk. KBC kwam in Brussel voorbeurs nochtans met een hoger dan verwachte winst, maar dat bleek niet voldoende om de markt gunstig te stemmen. Door het hoge gewicht van financials in de Bel20 kleurde de index roder dan zijn Europese collega's. De Bel20 verloor 0,6 procent tot 4.194,90 punten. De index telde 4 stijgers en 15 dalers.

Volgende BEDRIJVEN kwamen donderdag nabeurs met nieuws of staan vrijdag in de belangstelling

OMEGA PHARMA

- Omega Pharma boekte in het derde kwartaal van 2006 een recurrente bedrijfskasstroom van 30,7 miljoen euro, 7,5 procent meer dan een jaar eerder en in lijn met de analistenverwachtingen.

- Door een aantal eenmalige kosten stelt de de nettowinst teleur.

- De hervormingen in Frankrijk wierpen hun eerste vruchten af, maar voor de ommekeer bij Arseus, de business-to-businessdivisie, is het nog even wachten. De herstructureringen bij Arseus worden versneld doorgevoerd.

GALAPAGOS

- Dorset Management Corporation heeft een belang van 4,88 procent opgebouwd in biotechbedrijf Galapagos. Dat blijkt uit een participatiemelding van Euronext Brussel.

HOME INVEST BELGIUM

- Resultaten derde kwartaal (17.45 uur).

INNOGENETICS

- De Nederlandse vermogensbeheerder Global Opportunities Capital Asset heeft zijn belang in het Zwijnaardse biotechbedrijf Innogenetics afgebouwd van 6,50 naar 4,99 procent. Dat blijkt uit een participatiemelding van Euronext Brussel.

MIKO

- KBC Asset Management heeft via verschillende in onderling overleg handelende vennootschappen een belang van 3,12 procent opgebouwd in Miko, de beursgenoteerde specialist in koffie en kunststofverpakkingen. Dat blijkt uit een participatiemelding van Euronext Brussel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud