Advertentie

Nieuwe test voor nerveuze Europese belegger

De in ijltempo escalerende Russische crisis zadelde de Europese beurzen maandag voor de tweede dag op rij met stevig verlies op. In Brussel dook de Bel20 1,7 procent lager, de Euro Stoxx50 tuimelde zelfs 2,7 procent.

Dinsdag krijgen beleggers al weer een verse test voorgeschoteld. Het onderzoeksinstituut Markit neemt de vinger aan de pols van de Europese ondernemers en distilleert daar maandelijks de PMI-barometer uit. Economen verwachten in december een klein herstel, tot 51,4 punten. Dat zou een signaal zijn dat de goedkopere euro en de lagere olieprijs de economie van de eurozone wat broodnodige zuurstof geven. Mocht de PMI-barometer toch weer afnemen, zou dat bijgevolg een nieuwe streep door de rekening zijn.

In Brussel wordt de handel in Tessenderlo Chemie dinsdag even geschorst. Dat gebeurt tijdens de veiling van de niet-uitgeoefende voorkeurrechten op de kapitaalverhoging, zogenaamde 'scrips'. Tijdens die kapitaalronde kon grootaandeelhouder Luc Tack zijn belang in de chemiegroep van 28,8 naar 30,8 procent vergroten.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud