Advertentie
Advertentie

Olieproducenten aan zet

De beurzen werden donderdag uitgebreid geplaagd door rentezorgen. Aanvankelijk zette de Belgische tienjaarsrente zijn klim verder, met forse klappen voor de Bel20 als gevolg. Toch stabiliseerde de langetermijnsrente uiteindelijk nog. De Bel20 sloot 0,8 procent lager tot 3.692,59 punten. De waarschuwing van ECB-voorzitter Mario Draghi dat de volatiliteit op de markten zou toenemen bleek niet van de lucht. 

De markt blijft ook extreem wispelturig op de verschillende geruchten over de Griekse kwestie. Wall Street, dat sowieso al lager was geopend na droeve cijfers over een lagere productiviteit en hogere loonkosten, zag de verliezen even uitdiepen toen Griekenland bekendmaakte dat het de terugbetaling van de IMF-leningen zal bundelen tegen 30 juni. Uiteindelijk eindigden de drie hoofdkoersen bijna een procent lager. 

Vrijdag kunnen in die mix ook de grondstoffen een rol gaan spelen. De OPEC komt bijeen in Oostenrijk. Aan de vooravond van die vergadering ging de olieprijs al lager. De Nationale Bank geeft morgen ook haar vooruitzichten voor de Belgische economie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud