Ook in Europa komt resultatenseizoen op gang

(tijd) - De markten krijgen vandaag weer heel wat bedrijfsresultaten te verwerken. Het is ook afwachten hoe beleggers in Europa zullen omgaan met het Beige Book. Dat rapport van de Federal Reserve, dat op anecdotische wijze de economische toestand van de Verenigde Staten weergeeft, had het over een tragere groei in juni en begin juli. De arbeidsmarkt groeide slechts tegen een 'lauw tempo'.

In New York deed het Beige Book de indexwinsten wat krimpen. Het blijkt dat Amerikaanse bedrijven maar mondjesmaat mensen aanwerven, omdat ze onzeker zijn over het belastingbeleid en de toekomstige overheidsuitgaven. Tegen sluitingstijd was de krimp deels weer goedgemaakt. De Dow Jones sloot met 0,8 procent winst. Wall Street trok zich op aan goede resultaten van Intel en Honeywell, en gunstige cijfers over de woningbouw. Ook de Europese beurzen presteerden puik, met 1,5 procent winst voor de EuroStoxx50 en 1,1 procent voor de StoxxEurope600.

Over de Amerikaanse economie komen vandaag nieuwe gegevens vrij. Om 16 uur staat de verkoop van bestaande woningen op het programma, evenals de voorlopende indicatoren en Philadelphia Fed-indicator.

In Belgiƫ wordt om 15 uur het consumentenvertrouwen bekendgemaakt. In juni bleef het consumentenvertrouwen stabiel op -10.

Na Euronav is CMB het tweede bedrijf van Euronext Brussel dat over het tweede kwartaal rapporteert. De vrachttarieven voor grote bulkschepen (Capesize) waren de voorbije maanden dramatisch laag, maar de CMB-dochter Bocimar ontsnapte daar grotendeels aan dankzij indekking. De nettowinst van CMB zou wel lager uitkomen dan in het eerste kwartaal, toen het resultaat werd aangedikt door de volledige uitstap uit scheepsmakelaar Clarksons en de verkoop van een pakket aandelen in Fortescue Metals Group (FMG).

Naast CMB rapporteert ook Gimv, maar dan over het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar.

Elders in Europa wordt uitgekeken naar Novartis, Akzo Nobel en Vranken Pommery Monopole, maar vooral naar Nokia. De Finse gsm-producent geraakt maar niet uit het moeras, ondanks herhaalde herstructureringen.

In de VS dendert de resultatentrein ook vrolijk verder. Daar zijn onder meer Blackstone, Microsoft, Philip Morris, Safeway, Travelers en Verizon aan de beurt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud