Advertentie

Op de beleggersagenda deze week

De belegger zet zich best schrap voor een goed gevulde week, met een pak bedrijfsresultaten in binnen- en buitenland. De belangrijkste afspraken:

Wat vertelt KBC over zijn Ierse dochter?  

Nadat ING België eerder deze week al sterke cijfers had gepubliceerd, wordt het uitkijken naar de resultaten van KBC. De bank en verzekeraar publiceert donderdagmorgen zijn resultaten voor 2016. Analisten verwachten gemiddeld dat de groep een nettowinst van 2,28 miljard euro heeft geboekt in 2016.

Over de laatste drie maanden van vorig jaar zou de nettowinst uitkomen op 545 miljoen euro. Daarvan zou 375 miljoen euro afkomstig moeten zijn uit België. De voorbije kwartalen bleek KBC niet immuun voor het ultralagerentebeleid van de Europese Centrale Bank. Het wordt dan ook afwachten of de recente opmars van de rente de inkomsten van de bank een boost kan geven.

Voor het dividend verwachten analisten geen verrassing: 50 procent van de winst gaat naar de aandeelhouders. Analisten kijken wel uit naar wat KBC zal aankondigen over zijn Ierse divisie.

Doet Umicore nog beter dan Johnson Matthey?

Umicore publiceert vrijdagmorgen resultaten. Beleggers kregen donderdag een voorsmaakje met de cijfers van rivaal Johnson Matthey. De Britse katalysatorenproducent boekte in het vierde kwartaal een forse omzetgroei in de Europese en Aziatische markt van lichte voertuigen. KBC Securities rekent op 7 procent meer omzet voor Umicore in het vierde kwartaal. 

Welk herstel ziet Binck? 

Maandag voorbeurs publiceert Binck jaarresultaten. Het is al bekend dat er in het vierde kwartaal een voorziening is van 2,75 miljoen euro voor de regeling van klachten rond dochter Alex Vermogensbeheer. Beter nieuws valt er te verwachten van de klassieke brokerbusiness, tenminste in België. Rivaal Keytrade Bank maakte eerder al bekend dat de handel in januari met 55 procent is gestegen tegenover de maand voordien dankzij de afschaffing van de speculatietaks.   

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud