Advertentie

Op de beleggersagenda deze week

De beursweek start redelijk kalm, met maandag alleen twee buitengewone aandeelhoudersvergaderingen op de agenda. Bij Colruyt gaat het om de goedkeuring voor de toekenning van personeelsopties, sinds 1987 een traditie bij de supermarktketen. En bij VGP buigen de aandeelhouders zich over de modaliteiten van de obligatielening die de vastgoedontwikkelaar in juni aankondigde

De rest van de week is de agenda meer gevuld. Een overzicht van de belangrijkste afspraken:

Fagron bijt de Belgische spits af ...

De specialist in apothekersbereidingen Fagron komt donderdag met een trading update over het derde kwartaal, als eerste Belgisch beursgenoteerd bedrijf. Donderdag kondigde Fagron nog een kleine overname aan in Brazilië, diezelfde dag vierde het bedrijf zijn tienjarige bestaan op Euronext, destijds onder de naam ­Arseus, een afsplitsing van Omega Pharma. 

Van de vier analisten die het aandeel volgen, hanteren er twee een koopadvies, de twee anderen adviseren ‘houden’. De koersdoelen ­variëren sterk van 11,5 (Degroof ­Petercam) tot 16 euro (Kempen & Co). Gisteren sloot het 2,8 procent lager op 12,65 euro. 

... en JPMorgan de Amerikaanse

Donderdag voorbeurs trappen de bankreuzen JP Morgan en Citi (in die volgorde) het Amerikaanse ­resultatenseizoen af. Vrijdag voorbeurs draaft Wells Fargo op. De verwachtingen zijn hooggespannen voor de bankaandelen. JP Morgan bijvoorbeeld zette onder impuls van de stijgende rente het ene record na het andere neer. 

Dat geldt ook voor Wall Street in het algemeen. ‘Naarmate de koersen stijgen, worden de resultaten steeds belangrijker’, zegt strateeg Frank Vranken van Puilaetco Dewaay. ‘Bij de banken kijken we uit naar de kredietactiviteit. Dat geeft ons inkijk in de bedrijfsinvesteringen en in de toekomstige economische groei.’

Sluipt de Amerikaanse inflatie hoger?

De VS publiceren vrijdag de inflatiecijfers van september. Economen verwachten dat de Amerikaanse inflatie is gestegen naar 2,3 procent, tegenover 1,9 procent in augustus. De kerninflatie (zonder voeding en energie) steeg wellicht van 1,7 naar 1,8 procent.

Als die prognoses correct zijn, is er veel kans dat de Amerikaanse centrale bank (Fed) in december de rente opnieuw verhoogt. De Fed volgt weliswaar een andere inflatie­maatstaf dan de regering, maar de trend van beide cijfers is doorgaans dezelfde.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud