Optimisme over fiscal cliff

De Dow Jones sloot met 0,7 procent winst gisteren dankzij optimisme dat Republikeinen en Democraten toch nog voor het jaareinde tot een akkoord zouden komen om de begrotingsafgrond te vermijden. De gesprekken gaan de goede richting uit. De republikein John Boehner is bereid akkoord te gaan met hogere belastingen voor miljonairs in ruil voor lagere uitgaven voor gezondheidzorg en sociale zekerheid. Ook Barack Obama zou water bij de wijn willen doen. 'Obama is bereid moeilijke keuzes te maken', zei de woordvoerder van het Witte Huis maandag na een gesprek van 45 minuten tussen de twee protagonisten.

Vandaag wordt het Belgische consumentenvertrouwen voor december vrijgegeven. In november werd de Belgische consument een pak pessimistischer als gevolg van de sluiting van Ford Genk. De vertrouwensindex herstelde in december volgens economen van -24 tot -20. De ervaring leert dat het consumentenvertrouwen erg gevoelig is voor slecht nieuws over de arbeidsmarkt. Maar het vertrouwen herstelt ook relatief snel. Donderdag volgt dan het Belgische ondernemersvertrouwen, alsook het consumentenvertrouwen in de hele eurozone.

Nog enkele nieuwsberichten van maandagavond op Euronext Brussel:

Tegenover de 7 miljard euro steun die KBC in 2008 en 2009 kreeg van de federale en de Vlaamse overheid en de staatsgaranties voor zijn CDO-portefeuille, zal uiteindelijk een factuur staan van minimum 6 miljard euro. Met andere woorden: de bank-verzekeraar zal niet 7 miljard terugbetalen, maar minstens 13 miljard.

Galapagos heeft dankzij de uitoefening van warrants 1,3 miljoen euro vers kapitaal opgehaald. Er worden 171.000 nieuwe aandelen uitgegeven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud