Advertentie

Paniek op Wall Street, Dow Jones 2 procent lager

(tijd) De Europese beurzen sloten dinsdag met verliezen van meer dan 1 procent. In Wall Street ging het er nog heviger aan toe. De Amerikaanse hypotheekverschaffers zitten in de problemen. Veel minder gegoede klanten slagen er niet meer in om hun hypotheelschulden af te lossen. De vrees dat de problemen overwaaien naar andere segmenten in de financiele sector zorgt voor paniek.

Vandaag staan in Brussel de jaarcijfers van Resilux en Beluga op het menu. In Duitsland publiceert CeWe Color, een sectorgenoot van Spector, zijn definitieve jaarresultaten.

In de VS zijn de ogen gericht op Lehman Brothers. Dinsdag verraste Goldman Sachs vriend en vijand en deed voor de zevende opeenvolgende keer beter dan de analistenconsensus.

STEMMING

Op EURONEXT BRUSSEL is afgetekend lager gesloten. Veel bedrijfsnieuws was er niet. Vooral de financieledienstengroepen hebben een slechte dag achter de rug. De Bel20 sloot uiteindelijk 1,33 procent lager op 4.301,78 punten.

EUROPA kleurde dinsdag voor de tweede achtereenvolgende dag op rij rood. De zorgen over de Amerikaanse hypotheekmarkt drukten opnieuw zwaar op het sentiment. De DJ Stoxx50 sloot 1,2% lager op 3.607,90 punten.

De aanhoudende zorg over de zogenaamde subprime hypotheken (leningen aan minder gegoeden) zorgde voor paniek op WALL STREET. De Dow Jones-index eindigde net geen 2 procent lager op 12.075,96 punten en tekende daarmee voor een van de grootste eendagsdalingen van de voorbije jaren. De S&P leverde 2 procent in tot 1.377,95 punten en de Nasdaq 2,15 procent tot 2.350,57.

Volgende BEDRIJVEN kwamen dinsdag nabeurs met nieuws of staan woensdag in de belangstelling:

BELUGA

- publiceert jaarresultaten

DEXIA

- De financieledienstengroep Dexia boekt een meerwaarde van 45 miljoen euro op de verkoop van de levensverzekeringenmaatschappij Belstar aan de bank- en verzekeringsgroep Ethias. De verkoop wordt in in het tweede kwartaal van 2007 afgerond.

ECONOCOM

- Econocom, leverancier van IT-diensten, trekt het brutodividend met een kwart op tot 20 eurocent per aandeel. Daarbovenop roept de Raad van Bestuur een buitengewone aandeelhoudersvergadering samen om te stemmen over de vernietiging van maximaal 2,9 miljoen aandelen, oftewel 10 procent van het totale aandelenkapitaal. Momenteel heeft Econocom 2,04 miljoen eigen aandelen in bezit.

- Econocom, leverancier van IT-diensten, haalde in 2006 een nettowinst van 10,2 miljoen euro, 28 procent minder dan een jaar eerder. In januari maakte het bedrijf al tussentijdse resultaten bekend.

RESILUX

- publiceert jaarresultaten

- Analisten verwachten dat Resilux in 2006 een nettoverlies leed van 1,2 miljoen euro, het derde jaarverlies op rij.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud