Pasen legt beursmachine even stil

De Amerikaanse president Baracke Obama met de paashaas. Op Paasmaandag gaat Wall Street gewoon weer open. In Europa duurt het Paasweekend nog even langer. ©AFP

Ter gelegenheid van Goede Vrijdag bleven de beurzen in Europa en de VS gesloten. Op Paasmaandag herstart het wereldwijde beursleven eveneens maar half. Wall Street begint er alweer aan, maar in China en Europa blijven de voornaamste beurzen ook nog gesloten.

In China heeft de sluitingsdag wel niets te maken met Pasen. Daar wordt het Ching Ming Festival gevierd. Dat is een soort van lentefeest, dat vooral in het teken staat van het eren van de overleden voorouders.

Wall Street vindt een weekend van 3 dagen dan weer welletjes. Al zal de handel eerder dunnetjes verlopen, zonder beursactiviteit in grote delen van de rest van de wereld. Ook de agenda is erg dunnetjes, met enkel de ISM-index voor de dienstensector over de maand maart.

Vanaf woensdag wordt het weer menens. Alcoa trapt dan gewoontegetrouw het kwartaalresultatenseizoen in de VS af. En ook in eigen land druppelen de eerste cijfers over het jongste kwartaal binnen. Donderdag geeft Fagron, voorheen bekend als Arseus, een trading update, en vrijdag publiceert supermarktgroep Carrefour omzetcijfers over het eerste kwartaal.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud