Pfizer kan pret op markten niet bederven

Het aangekondigde bedrijvennieuws is schaars vandaag/dinsdag, maar de markten kijken vooral naar overnamenieuws en macroindicatoren. In de VS worden om 14.30 uur de productiviteits- en kostencijfers over het derde kwartaal vrijgegeven, om 16 uur is het de beurt aan de fabrieksorders in oktober en de index van de aankoopdirecteurs voor de dienstensector in november.

WALL STREET sloot gisteren mooi hoger na een golf van overname- en fusienieuws. Bank of New York kondigde de overname aan van Mellon Financial Corporation. Hierdoor ontstaat 's werelds grootste dienstverlener op het gebied van effecten- en vermogensbeheer. In de technologiesector was er de overname van Agere door LSI Logic. Tegenvallende macro-economisch nieuws werd paradoxaal genoeg op gejuich onthaald. De index van verwachte vastgoedtransacties daalde onverwacht. Dat is weeral een slecht teken voor de Amerikaanse economie, maar omdat hierdoor de Fed de rentetarieven begin volgend jaar zou moeten verlagen, reageerden beleggers eerder opgetogen op dit nieuws. Hierdoor werd het slechte nieuws voor Pfizer, dat de ontwikkeling van zijn nieuw cholesterolmiddel heeft stopgezet, op de achtergrond gedrongen.

Bij de slotbel stond de toonaangevende Dow Jones 0,7% hoger op 12.283,85 punten. De S&P 500-index mocht 0,9% bijschrijven tot 1.409,12 en de Nasdaq Composite eindigde 1,5% in de plus op 2.448,39.

De EUROPESE aandelenmarkten zijn met een positieve noot aan de week begonnen. Overname- en fusiespeculatie is de voornaamste motor van het optimistische sentiment. De Europese farmabedrijven profiteren van het slechte nieuws voor Pfizer, dat de ontwikkeling van zijn nieuwe cholesterolmiddel heeft stopgezet.

De DJ Stoxx50 sloot 0,6 procent hoger op 3.587,91 punten. De DJ EuroStoxx50 won 0,8 procent tot 3.962,93 punten. De Euronext100 klom 0,6 procent tot 919,18 punten.

EURONEXT BRUSSEL volgde de andere Europese beurzen hogerop. De Bel20 won 0,7 procent tot 4.144,39 punten. De index telde 14 stijgers, 4 dalers en Delhaize sloot onveranderd. Colruyt (+2,8%) en Umicore (+2,5%) waren de grootste stijgers. Cofinimmo (-1,2%) leidde de verliezers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud