Advertentie
Advertentie

Queen in Guiness Book

De beurzen floreerden dinsdag over de hele wereldbol. Vandaag woensdag staat er nauwelijks iets op het programma, buiten de Chinese inflatiecijfers. En de Queen.

Een fijne, rustige dag was het voor de Europese belegger. De meeste beurzen gingen om en bij het procent hoger, de Bel20 zelfs bijna 1,2 procent. Later op de dag presteerde Wall Street nog een stuk beter met winsten boven twee procent. De beurzen in New York hadden een extra lang weekend achter de rug en de beleggers zaten duidelijk in koopmodus.

De ‘Queen’ komt vandaag in het Guiness Book of Records. Elisabeth II wordt om 16u30 – Britse? – tijd de langst regerende vorst van het Verenigd Koninkrijk en onttroont daarmee de ongenaakbaar gewaande Victoria. Een feestje is er niet gepland, ’s ochtends opent de koningin een spoorlijn in Schotland, ’s avonds dineert ze met William en Kate.

Met uitzondering van de Britten, zal de rest van de wereld allicht meer interesse hebben voor de voorstelling van de nieuwe iPhone. Tenminste, de markt gaat er vanuit dat Apple inderdaad een (zoveelste) nieuwe versie van zijn succesvolle slimme telefoon zal presenteren. Dat gebeurt omstreeks 19 u onze tijd. Voor het overige ogen de agenda’s eerder flauw.

Voor de Europese beurzen in gang schieten, hebben de beleggers al wel enkele uren de tijd gehad om de Chinese inflatiecijfers over augustus te verwerken. Peking probeert intussen met alle mogelijke middelen de Chinese aandelen boven water te houden. De nieuwste maatregel luidt dat dividenden op aandelen die minstens een jaar in portefeuille zitten, niet meer belast worden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud