Recordweek voor Dow

(tijd) Op Wall Street heeft de Dow Jones-index de week afgesloten met een nieuw record, het vierde deze week. Ook de andere graadmeters gingen eensgezind hoger het weekend in. De positieve stemming op de beursvloeren was het gevolg van overnamenieuws en goed ontvangen macrocijfers.

Op de Europese aandelenmarkten ondersteunden fusie- en overnamegeruchten de hele week de groei van de beurzen. De Bel20 rustte in het weekend uit op een hoogte boven de 4.700 punten.

Macronieuws mag maandag verwacht worden vanuit Duitsland. Daar worden op de middag de fabrieksorders voor maart bekendgemaakt. In Londen zijn de markten gesloten wegens May Day Bank Holiday.

STEMMING

De graadmeters op WALL STREET zijn vrijdag zonder uitzondering hoger gesloten. Overnamenieuws en goed ontvangen macrocijfers wisten het sentiment op de beursvloeren vanaf de openingsbel te stutten. De Dow Jones-index sloot uiteindelijk 0,18% hoger op 13.264,62 punten. De S&P 500-index steeg met 0,21% tot 1.505,62 punten, terwijl de Nasdaq een plus op de borden zette van 0,26% op 2.572,15 punten.

EUROPA was vrijdag opnieuw in de ban van fusie- en overnamegeruchten, en dat liet zich voelen op de beurzen. Met stip op een stonden de mijnbouwgroepen nadat zakenbank Merrill Lynch BHP Billiton aangeduid heeft als overnamekandidaat. Ook geruchten in de muziekindustrie en de financiele-informatieverstrekking leidden tot hogere koersen. De DJ Stoxx50 sloot 0,6 procent hoger op 3.911,73 punten. De index telde 38 stijgers, 12 dalers. De DJ Eurostoxx50 steeg tot 4.445,59 punten met 0,4 procent. Euronext 100 strandde op 1.055,33 punten, een stijging van 0,9 procent. Ook de meeste Europese beurzen gingen hoger. Frankfurt deed er 0,5 procent bij, Parijs en Londen klommen 1 procent en Amsterdam won 0,7 procent. De euro ging rond 18.00 uur 0,3 procent hoger tot 1,3586 dollar.

Op EURONEXT BRUSSEL zette de Bel20 vrijdag voor de derde dag op rij een nieuw slotrecord neer. De sterindex profiteert van een week vol fusie- en overnamenieuws een gaat net boven de 4.700 punten het weekend in. Nochtans waren de financials KBC en Fortis en het andere zwaargewicht Suez bij de verliezers te vinden. Tessenderlo stond in de kijker met een mooie winst na kwartaalresultaten. Elders in Europa noteerden de indexen met iets comfortabeler winsten, vooral door consolidatiespeculatie. De Bel20 sloot 0,3 procent hoger op 4.719,26 punten, zoals gezegd het hoogste peil ooit. Er waren 11 stijgers en 7 dalers. Bekaert veranderde niet en sloot op 106 euro.

Volgende BEDRIJVEN kwamen vrijdag nabeurs met nieuws of staan maandag in de belangstelling:

SUEZ

- Het lot van Suez is niet afhankelijk van de fusie met Gaz de France, maar we beschouwen dit project als de meest logische manier om meer waarde te creeren voor onze aandeelhouders. Dat liet Gérard Mestrallet, gedelegeerd bestuurder van de Franse nuts- en energiegroep vrijdag verstaan tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van de groep.

FORTIS

- FIB Properties (FIBP), een dochter van Fortis Insurance Belgium, heeft via een overnamebod 99,42 procent van de Brusselse vastgoedgroep Agridec verworven. Dat blijkt uit een financiele publicatie.

- Bank of America stapt naar de Amerikaanse rechter over de geblokkeerde verkoop van LaSalle door ABN AMRO aan de Amerikaanse bank. Dat blijkt vrijdag uit juridische stukken in het bezit van Betten.

AEDIFICA

- De vastgoedgroep Aedifica verwerft voor 11,1 miljoen euro een gebouw met een totale oppervlakte van 10.267 vierkante meter in Antwerpen. Aedifica verwacht voor het totale gebouwencomplex een bruto-huurrendement van 6,3 procent. De uitvoering van de transactie wordt verwacht tegen 30 juni 2007. Dat meldt de vastgoedgroep in een persbericht.

INTERVEST OFFICES

INTERVEST RETAIL

- Eerstekwartaalresultaten, 14 uur

QFG

- De netto inventariswaarde van de privak Quest for Growth (QfG) bedroeg op 30 april 2007, na de kapitaalverhoging, 10,44 euro per aandeel. Dat meldt QfG in een persbericht.

UBIZEN

- Jaarvergadering aandeelhouders

Maarten Gommeren

(c) tijd-nieuwslijn(tel: +32 2 4231769; fax: 32 2 4231610)

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud