Rode Bel20, milde Wall Street

De Bel20 worstelde voor het weekend andermaal met de grens van 3.000 punten. Er kon uiteindelijk toch afgesloten worden op 3.000,90 procent, na een verlies van iets meer dan een procent. De verliezer van de dag was andermaal Delhaize, dat een tik kreeg van 2,4 procent na de tegenvallende jaarresultaten van donderdag.

Op Wall Street was het sentiment iets milder dan op de Europese beurzen. Toch waren de prestaties ook daar niet om over naar huis te schrijven. De dreigende aanhechting van de Krim bij Rusland kostte de S&P500 over de hele week gezien bijna 2 procent marktwaarde. Vrijdag had de markt vooral te kampen met tegenvallende consumentencijfers en verliezen in de financiƫle en techsector.

Zondag trekken de Krimbewoners naar de stembus om zich uit te spreken over de aanhechting bij Rusland, een gebeurtenis die de markten op maandag zeker zal bezig houden. Op maandag zijn er nabeurs resultaten van Resilux en ThromboGenics. Later op de week volgen nog Ageas, Rosier, Fluxys en Zenitel. Het is ook uitkijken naar het vertrouwen van de Belgische consument op woensdag. Die indicator kan de aantrekkende economische groei verder bevestigen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud