Advertentie

Rusland weegt op beurzen

De spanningen tussen het westen en Rusland blijven de stemming op de beurzen domineren. De Europese beurzen zakten gisteren met zowat 1 procent. Wall Street verloor een half procent.

In Brussel publiceert Galapagos vrijdagochtend zijn halfjaarcijfers. KBCS-analist Jan De Kerpel mikt op 57 euro inkomsten, onder andere gedreven door inkomsten uit de onderzoekssamenwerking met AbbVie.

De Kerpel verwacht een nettowinst van 50 miljoen euro, dankzij de meerwaarde van 58 miljoen euro op de verkoop van de dienstendivisie in het tweede kwartaal. Galapagos cashte met de verkoop 129 miljoen euro en daar kan op termijn nog 5 miljoen euro bijkomen. Zonder die meerwaarde sloot Galapagos het eerste halfjaar af met 8,2 miljoen euro nettoverlies, berekende de analist. Dat verlies is te wijten aan oplopende kosten voor onderzoek en ontwikkeling. Er is geen conference call voorzien voor investeerders wat De Kerpel doet besluiten dat Galapagos geen grootste aankondigingen in petto heeft.

Ook WDP publiceert zijn cijfers. En bij WDP is er weinig ruimte voor teleurstelling aangezien het aandeel ver boven de intrinsieke waarde noteert. 'We vragen ons af of de groei op middellange termijn wel houdbaar is. Het bedrijf heeft een vlekkeloos parcours gereden maar we vinden de premie tegenover de intrinsieke waarde veel te hoog', klinkt het bij Petercam. Het beurshuis heeft een verkoopadvies.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud