Rustige handelsdag kondigt zich aan na minieme winsten op Wall Street

(tijd) Wall Street is dinsdag licht hoger geëindigd. De handel was rustig in de aanloop naar het feest van Thanksgiving. Ook vandaag moeten van de andere kant van de Atlantische Oceaan wellicht geen sterke impulsen worden verwacht.

De olieprijs steeg dinsdag zo'n 2 procent. In Londen dikte de Brent-future 2,4 procent aan tot 60,39 dollar, in New York eindigde de WTI-future 2,2 procent hoger op 60,09 dollar. Wegens felle wind werden beperkingen opgelegd aan de verschepingen van olie vanuit de haven van Valdez in Alaska en in de Noordzee werd een productieplatform gesloten wegens een gaslek. Vandaag woensdag worden in de VS de wekelijkse olievoorraden gepubliceerd. Andere factoren die meespeelden bij de prijsstijging, zijn de korte beursweek in de VS (donderdag is het Thanksgiving) en de moord op de Libanese minister van Industrie.

Vandaag woensdag kondigt zich aan als een vrij rustige beursdag. In Belgie komen twee bedrijven met een stand van zaken. De fabrikant van implantaten voor de behandeling van prostaatkanker IBt maakt nabeurs de resultaten over het derde kwartaal bekend. De vastgoedbevak Leasinvest komt met een trading update over het eerste kwartaal van zijn boekjaar. In Frankrijk komt Credit Agricole met resultaten. In Nederland vinden parlementsverkiezingen plaats.

Op macro-economisch gebied is het uitkijken naar de Europese industriele orders (11 uur). Het interessantste nieuws komt echter uit de VS: de wekelijkse werkloosheidsaanvragen (14.30 uur) en de wekelijkse olievoorraden (16 uur). Wij krijgen ook het definitieve cijfer voor het Michigan-consumentenvertrouwen (16 uur).

STEMMING

Op WALL STREET sloot de Dow Jones nagenoeg onveranderd op 12.321,59 punten, terwijl de S&P 500 0,2 procent hoger sloot op 1.402,78 en de Nasdaq 0,1 procent mocht bijschrijven op 2.454,84 punten.

De EUROPESE AANDELENMARKTEN eindigden dinsdag overwegend stabiel. De meeste indices speelden hun vroege winst kwijt onder invloed van de olieprijs, die in late handel opsprong tot ongeveer 60 dollar per vat. De DJ Stoxx50 sloot 0,05 procent lager op 3.701,66 punten en telde 19 stijgers tegen 27 dalers en 4 onveranderde aandelen. De DJ EuroStoxx50 kreeg er slechts 0,1 procent bij tot 4.096,06 punten en de Euronext100 ging 0,13 procent hoger tot 944,88 punten.

EURONEXT BRUSSEL koos net als de andere Europese beurzen voor een kleine winst. Beleggers geloven dat de hausse zal blijven duren en zal worden gedragen door verdere overnames en fusies en stijgende bedrijfsresultaten. De Bel20 sloot 0,2 procent hoger op 4.231,23 punten. De korf telde 14 stijgers, 4 dalers en KBC sloot onveranderd.

Volgende BEDRIJVEN kwamen dinsdag nabeurs met nieuws of staan woensdag in de belangstelling:

IBT

- Resultaten derde kwartaal (17.45 uur).

INNOGENETICS

- Het biotechbedrijf Innogenetics en farma- en chemiereus Bayer verkopen vanaf vandaag een nieuwe hepatitis C-test, de 'Versant HCV Genotype 2.0 test', in Europa. De test is een verbetering van de eerste HCV-test die Bayer op de markt had en laat meer nauwkeurigheid toe.

LEASINVEST

- Trading update eerste kwartaal (17.45 uur).

RETAIL ESTATES

- De buitengewone algemene vergadering van vastgoedbevak Retail Estates, gespecialiseerd in winkelvastgoed, heeft dinsdag de overname van de NV Sablon goedgekeurd. De NV Sablon is eigenaar van een aantal winkels in Quaregnon, verhuurd aan onder meer McDonalds en MaxiToys.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud